V

Friday, January 26, 2007

Tidningen Land och livet på landet!

Läste senaste Land nu på morgonen. Jag tycker om den tidningen, den passar en lantlolla som mig (halvt uppväxt på riktiga landet i Dalsland). Jag kan dessutom skryta med att jag prenumererade på tidningen när jag var 18 år! Lite konstigt när jag tänker på det så här i efterhand för mina föräldrar läste den inte...På den tiden hade min faster Karin och hennes man Valle lantbruk med kossor, hö och skog så mitt intresse kanske kommer därifrån. Fast jag var absolut ingen liten tjej som höll till i ladugården eller på traktorn eller så. Nej det jag kommer ihåg bäst från den här tiden var när de vuxna hässjade hö (jag och min jämnåriga kusin Stefan var väl där någonstans) och faster Karin kom med en stor korg med massor av goda smörgåsar gjorda på hemgjord kaka samt hemmaystad ost (den var faktiskt lite syrlig och ingen favorit) och efter det fick vi naturligtvis Karins hembakta kakor och hemgjord saft. Det var jitterbuggare, en slags bulle som var en korsning mellan vanlig bulle och wienerbröd, finska pinnar och 3-4 sorter till. Då kunde och skulle man äta så mycket som möjligt!
Tillbaka till Land. I det senaste numret så skriver de om hur nyttigt det är med vitkål, morötter och lök. Det är ju sånt som vi alla känner till men måste påminna oss om ibland. Nu ska jag genast gå och handla palsternacka, rotselleri, lök och morötter! Lev väl.
Andra bloggar om: , , , ,

6 comments:

Mildamakter said...

Det låter som rena rama Sörgårdsidyllen, det måste vara kul att ha fått vara med om något sådant :o)

Kristina Eriksson said...

Kul att du ser det så! Hälsar Kristina

anna said...

Korsika!!

Joachim said...

Hej Kristina

Nu sitter jag här med en kopp kaffe efter en riktigt god lunch. Smakrika Bifftacos heter det ur din bok "maten är klar" och det uppskattades av familjen.
Det brukar vara svårt att få barnen att gilla maten om det inte är enkelt typ köttbullar och makaroner och det blir trist i längden. Varför tycker barn att grönsaker är livsfarligt (riktigt så illa är det inte men ändå)?

Ha det gott...

Hälsningar
Joachim

Kristina Eriksson said...

Hej, hej
Jo jag känner igen det där, min son skulle nog kunna äta pizza, köttbullar o makaroner och korv stroganoff hela tiden. Han tycker jag lagar konstig mat!! Lite gulligt. Och inte mycket grönsaker blir det heller...fast jag brukar tänka så att det är ju inte många vuxna som inte äter grönsaker så det måste gå över! Ha det gott du med!
/Kristina

Kinna said...

Känner igen mig i din beskrivning från landet. Vi hade också fika korg och jobbade på fälten. Om du gillar rödkål så hittar du en jättegod rökålssallad på min blogg. Rödkålssallad