V

Tuesday, March 24, 2009

Ja så har det då hänt

På Svenstaviks skola i Bergs kommun (verkar som det ligger nära Östersund) har man inga pengar till maten i hemkunskapen så där har man numera teoretisk matlagning. Allt enligt den här artikeln. För den som inte vet det är hem- och konsumentkunskap skolans minsta ämne i tid räknat. Om man nu inte ens har livsmedel till de futtiga timmarna de har vad blir det då kvar? Och igår sa de på nyheterna att fetma orsakar cancer. Göran Hägglund ville inte alls höja skatten på fettrika livsmedel och inte heller kunde han lova fler idrottstimmar. Hemkunskapen nämndes förstås inte. Ibland undrar jag vad vi ska med forskning till när vi ändå inte bryr oss om resultaten.

Här kan man läsa mer. Man kan ju undra om dessa barn blir godkända i ämnet? Skolverket grip in!

3 comments:

Paul Holmstrom said...

Det är ju bara så ***** upprörande. Förmågan att laga mat faller. Folk blir allt sjukare av sådant som beror på hur mycket och vad de äter. Istället behövs en gigantisk satsning på mer praktisk matlagning.

Bendel said...

Instämmer med Paul!

Kristina Eriksson said...

Paul och Pia - Javisst mer praktisk matlagning varvat med vanlig näringslära och diskussioner kring sunda måltidsvanor. Tillsammans med idrott förstås.