V

Thursday, March 19, 2009

Laddat om mat

I söndags och igår var det inslag i Rapport om vilket fett vi äter och vilket vi bör äta (med anledning av att smörkonsumtionen ökar). Det som sas i söndagsprogrammet var tydligen väldigt laddat för man hade fått in 300 mejl från irriterade tittare (av inslaget förstod man att de inte höll med). Det är en mycket intressant fråga det där - varför det är så laddat med mat. Jag funderar på om det har varit så tidigare också eller om det visar sig mer nu med internet. Här finns väl inga enkla svar förmodar jag, jag får fundera vidare helt enkelt.

4 comments:

Anonymous said...

Helt klart så tror jag att det hänger ihop med vår tillgång till internet. Möjligheterna att söka och filtrera information och att göra sin röst hörd.

Kristina Eriksson said...

Ja det är bara att hålla med!

torontoanna said...

Hej Kristina,
ja, jag undrar ocksa vad det beror pa att de flesta har sa otroligt starka asikter om mat, Hur den ska lagas och vad man ska ata. Manga undrar om jag inte kan borja med matlagnings klasser for vuxna, jag gor ju for barn, men jag kanner mig inte redo att sta pall for vuxna. De flesta tror sig ju redan veta "allt".
Semlorna pa Beaches Bake Shop i Toronto har blivit jattesucce. Kanadensarna tycker att de ar jattegoda och fina att se pa. Mitt kafe blir mer och mer "svenskt", det ar kul.

Kristina Eriksson said...

Anna- Kul att semlorna är populära, fast det är ju himla gott så det är kanske inte så konstigt. Det är märkligt det där med vuxna som vet allt, jag känner igen det från egen vuxenundervisning.