V

Saturday, January 17, 2009

Alingsås och dess fik

Idag har vi varit i Alingsås. Alingsås är ju känt för alla sina fik och det sägs att det är landets cafétätaste stad. Men, och detta konstaterade jag tillsammans med en kvinna som har bott i Alingsås sedan 19 år tillbaka, att det faktiskt inte finns något som har det där lilla extra. Eller i allafall inte mycket till det där lilla extra. För 20 år sedan när jag var nyinflyttad i Göteborg brukade vi åka till Alingsås och fika och på den tiden fanns café Göta som var ett café av den gamla sorten med gamla tanter, svarta bord, smörgåsar med ägg & ansjovis, inga grönsaker så långt ögat kunde nå osv. Stället finns kvar men det är inte vad det har varit. Det fanns ett annat ställe också men det kommer jag inte ihåg vad det hette, det låg på en parallellgata till gågatan. Också det lite arbetarkänsla men det finns inte heller kvar. Nu när jag skriver detta har jag en förhoppning om att någon ska svara mig att "du har fel, det och det stället finns ju, åk dit!". Ja precis så är det jag hoppas att jag har fel. Kom igen tell me:)

7 comments:

Bendel said...

För sådär 15 år sedan besökte jag också de gamla caféerna, bäst minns jag arbetarfiket i orginal från typ 60-talet. Sorgligt att det inte verkar finnas kvar.

Kristina Eriksson said...

Ja det är trist men det är väl tidens gång...igår var jag på Citykonditoriet uppe hos er. Jag gillade det!!

Annika said...

Brukade ofta ta tåget från Göteborg till Alingsås med mamma på 80-talet, för en heldag med besök i ala mysiga småbutiker - samt ett obloigatoriskt besök på Café Viola. Minns inte var det låg, men det var ett klassiskt gammalt fik med stora långtradarmackor.
Finns garanterat inte kvar :(.

Kristina Eriksson said...

Ja det namnet känner jag igen, tror inte det finns kvar, tyvärr.

Olof Antonsson said...

Besökte Viola för några veckor sedan, men huruvida det påminner om hur det brukade vara vågar jag inte svara på.

Anonymous said...

viola finns

Anonymous said...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園