V

Sunday, July 22, 2007

Buhres fisk och lite gnäll

Har varit med några bekanta på Buhres fisk i Kivik idag. Vi köpte rökt sill, makrill och lax och det var gott förstås. Vi köpte med och åt hemma. Men vilka priser de har på det stället!?! Jag såg en liten limpa kallad "fruktbröd". Den var max 1 dm lång och gick lös på 59 spänn! En burk lemon curd också 59:-. Fiskpriserna har jag inget att jämföra med men det var säkert inget billigt. Sedan hade de en massa olika majjonässåser som var "fabriksgjorda fast var upplagda i vackra skålar för att folk skulle tro att det var hemgjort". Nä fy. Jag blir trött på hur lätt det är att lura människor.Med deras priser blir det ju betydligt billigare och godare å äta på restaurang.

10 comments:

Hannele said...

Hemma sa fiskhandlaren att rökeriet tar mycket betalt, när jag köpte rökt makrill, tror en fisk kostade 50 kr..

karin said...

Du kommer från Västkusten Kristina!! Jag har en moster och morbror som bunkrar upp hos Buhres när de är på besök hos mina föräldrar!

Mikael said...

Vet med 100% säkerhet att allt inkl såser och röror är lagade på buhres och definitivt inte "fabriksgjorda". Priserna speglar kvaliteten och utbudet i butiken och i mitt tycke inte i överkant. En av sveriges mest välsorterade fiskdiskar, nybyggd butik, bra service och ett seriöst företag. Pris styrs av utbud och efterfrågan. Matintresserade och kunniga människor verkar uppskatta detta...Kanske ska undvika att titulera sig matskribent och slänga ur sig sådana ogrundade och okunniga påståenden?

Kristina Eriksson said...

Jag kan ju bara gå på vad jag själv tycker och jag har ju definitivt inte smakat på allt där inne heller men jag håller fast vid att jag tycker att de är alldeles för dyra. Om folk vill handla där får de naturligtvis göra det, du också.

Anonymous said...

Jag har jobbat på Buhres fisk i många år och kan garantera att i den fiskdisken finns ingenting som är fabriksgjort!! Dom har ju t o m ett eget rökeri, tror du verkligen att dom köper in halvdana fabrikssåser då?? Detta var ett mycket oseriöst utlåtande anser jag och tycker du ta reda på mer fakta innan du uttalar dig om saker du inte vet. Detta är ju falska anklagande bara!! Och ang. priser så väljer väl alla vad dom vill betala. Vill du ha den finaste och mest ombesörjda fisk i hela landet så får man nog betala det Buhres satt priset på. Annars blir det fryst lax på ICA om man vill ha billigt. Med allt vad det innebär.

Kristina Eriksson said...

Vad jag vill få fram, och jag uttryckte mig lite överdrivet ser jag nu, är att deras röror smakmässigt inte lever upp till deras höga priser. Men visst du har rätt vill man betala detta så är det bara att göra det! Jag har ingen lust.

Anonymous said...

Allt på österlen är rätt uppkört utan att vara speciellt spektakulärt. Det mesta finns både bättre och billigare någon annanstans, oavsett om det handlar om fisk, ost, bröd eller kött. Överreklammerat.

Anonymous said...

Och angående mikaels nonchalanta kommentar - jag skulle vilja påstå att det är du som inte är speciellt väl bevandrad i mat. Det behöver inte vara likhetstecken mellan god kvalitet och högt pris, vilket du kommer märka om du engagerar dig lite mer. Just nu knallar du runt i kejsarens nya kläder, men det är ok, alla är vi barn i början. Lycka till.

Kristina Eriksson said...

Anonym - Trevligt att se att det finns fler medvetna människor som inte hänger på allt som kommer i dess väg!

Lisa said...

Hej! jag bör nog inte heller titulera mig matskribent för även om det är möjligt att Buhre svänger ihop sina egna röror smakade det burkmajo om det jag testade 2007. Vi slängde såserna. Möjligt att de gör bättre saker nu.