Å jag har fått två askar tofu av Sajuri Flohr (hon har japanskt påbrå) som tillverkar och säljer tofu här i Göteborgstrakten. Företaget heter Deli Bean. Jag är jättenyfiken på tofu (det finns ju så många fina veganbloggar) så nu är min fråga; hur ska jag tillaga den?
Andra bloggar om: tofu, Göteborg, Deli Bean, matblogg, recept
Friday, June 1, 2007
Tofu
Posted by Kristina Eriksson at 9:53 AM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Tofu har jag haft liggande i kylskåpet flera gånger, det blir inte av... steka ska man kunna. Dottern (som inte är vegan) säger att de bästa recepten finsn här:
http://www.vegan.nu/recipes/
Det är så bra med veganmat, om man får gäster, som inte tpl laktos.
Ska kolla upp den länken. Tack.
Senats jag använde tofu hade jag den som fetaostsubstitut i en pastagrtäng, recept här:
http://vegalex.blogspot.com/2007/05/pastagratng.html
annars tycker jag nog naturell tofu passar bäst i starka rätter där dess relativa smaklöshet kommer till sin rätt!
http://vegalex.blogspot.com/2007/04/tofurra-med-potatis-och-romss.html va också väldigt gott!
Här, här och här har jag olika recept med tofu i. Fler recept finns i mitt receptregister. Lycka till med tillagandet!
Hälsosam proteindrink kan du göra om du lägger i lite tofu (helst silkestofu) i en helt vanlig smoothie. Mums! Kolla här.
Post a Comment