V

Wednesday, April 18, 2007

Kulörta lampor

Å jag är så glad. Jag har i hela mitt liv velat äga sådana kulörta lampor/lyktor som man ser då och då i folks trädgårdar, mest vid kräftpartaj men kanske också på jul (nu blev jag osäker har man sånt på jul?). Jag menar glödlampor i olika färger som sitter på en lång sladd. Nu ska jag göra en kräftskiva för en tidning och då bara jag MÅSTE ha såna. En underbar anledning att äntligen få genomföra denna dröm. Lyktorna kommer att hänga uppe jämnt, tro mig. Vad tror ni, var ska jag leta? Clas Ohlson? Nä så billigt kommer jag väl knappast undan. Någon som har en aning?
Andra bloggar om: , ,

10 comments:

Anna-Eva said...

Man kan hyra hos partyfixare vet jag och kanske de vet var man kan köpa dem också. I morgon(fredag) åker vi till Gbg, det skulle bli dåligt väder hörde jag, hur har ni det idag?

Kristina Eriksson said...

Jo här regnar det och blåser det, riktigt Göteborgsväder som många brukar säga! Å jag skulle ju komma med små käcka Gbg-tips till er. Hm är kass på vad som går på teatern å så just nu. Haga är ju mysigt å flanera omkring i, på långgatorna finns det en del antikaffärer o restauranger, Röhska museets fasta utställning är alltid trevlig om man gillar design (de har ett trevligt fik) och Rosencaféet inne i Slottskogen (de har sconesbuffé och Botaniska har också ett fint fik! Saluhallen gillar jag, den är fortfarande riktigt folklig! Ja du ser det är mest fik som gäller här. Fråga mig gärna om det är något speciellt ni tänker på.

Ska kolla runt efter lampor, jag tycker det borde finnas i en riktig gammaldags lampaffär. Det finns en inne i stan. Ha det finemang i Götet!

Kristina Eriksson said...

Jag menar Rosencaféet i Trädgårdsföreningen förstås.

Husmodern said...

Mackar, Ikea, partyfirmor på nätet.. Men det kanske inte riktigt är säsong...

Johanna said...

Letade som en galning efter kulörta glödlampor förra sommaren för att till slut hitta dem på just Clas Ohlson för några veckor sedan. fast då får man en platt sladd och inte en rund.

Kristina Eriksson said...

Johanna - Tusen tack för tipset. Nu slipper jag leta!

Anonymous said...

Lite "Tivolikänsla" vid kräftskivor och midsommar kan väl aldrig vara fel

Letade precis själv efter färgade glödlampsslingor på nätet och ramlade därför in på din blogg. Har hittat 2 ställen man kan köpa dem på.

Förutom på Clas Ohlson finns de även på Rusta. De på Clas Ohlsson har vanlig standardstorlek på lamporna. 10st i en 7.5m lång slinga. De på Rusta består av en lite mindre glödlamsvariant med 20st på en 10m lång slinga. Samma pris på båda.

Jag blev lite ambivalent om vilken variant som är bäst. Det finns bilder på båda varianter på deras hemsidor. Jag får helt enkelt singla slant, eller köpa båda.

Kristina Eriksson said...

Å TACK SNÄLLA för din research! Ska genast kolla på dem här på nätet. Spännande!

Matblogg.se said...

Såja. Har beställt nu (jag vet att tråden är jättegammal, men en del som kommer in från google kanske bli tipsade).

Finns på länken: http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=249056&_path=251882;251433;251138;251470;251155

MvH/Christopher
Matblogg.se

Kristina Eriksson said...

Jo jag köpte ett paket på Clas Ohlsson, de lyser jättefint när de är uppsatta!