V

Monday, February 12, 2007

Raggmunkar

Det blev ingen kålrot till lunch idag, inte imorgon heller för då ska jag plåta mat med fotoKristin. Istället blev det världens snabbaste o bland det godaste jag vet nämligen raggmunkar. Det är så himla bra mat för man har alltid potatis-ägg-mjölk-mjöl-lingonsylt hemma! Så här gör du: Vispa 1 dl vetemjöl + 1 dl mjölk, tillsätt 1 dl mjölk till + 1 ägg + lite salt. Vispa. Skala och riv en stor potatis på grova sidan på rivjärnet. Tillsätt potatisen till pannkakssmeten. Stek i margarin i stekpanna, dvs ta 1/2 dl smet per raggmunk. Ät rårörd lingonsylt samt några morotsstavar till. Godast är det med riktig kyllskåpskall mjölk till!
Andra bloggar om: , , , , ,

10 comments:

Viktoria Schiöler said...

Jag måste fråga, är det du som skrivit den fina nya kokboken Förförande gott? I så fall måste du göra lite mer reklam för den!!!

Viktoria Schiöler said...

Förlåt, Förföriskt gott heter den nog!

Christina W said...

Raggmunkar var länge sedan...men det är nog dags nu

ilva said...

ååå, jag hade glömt bort raggmunkar, det blir det till lunch idag! Tack för receptet!

Kristina Eriksson said...

Viktoria - Jo det är jag som gjort den. Kul att du gillar den! Jag är jättenöjd själv. Har planer på en hemsida, där jag tänkte göra mer reklam för den.

christina o ilva - Visst är det gott? Jag blir sådär löjligt glad när jag kommer på att man kan göra raggmunkar.

Viktoria Schiöler said...

Kristina, du måste göra reklam för den HÄR för det är ju här matintresserade läser! Jag hann bara titta kort i den (väldigt lockande utsida) och bestämde mej för att köpa den. Registrerade också att priset var väldigt olika i de två bokhandlar jag varit i i Lund.

Kristina Eriksson said...

Jo du har nog rätt fast jag tycker inte det är så klädsamt...Så du bor i Lund, hörde av fotografen Anna att de skyltar jättefint med boken där på Gleerups. Apropå priser så såg jag den på Åhléns idag för 98 kr. Billigast hitintills!

Viktoria Schiöler said...

Just det, jättefin skyltning på Gleerups! Jag satt och tittade i boken hela kvällen igår, massor av saker jag vill prova! Och så blev jag så grymt sugen på baconlindade dadlar, fast med aprikoser i...

Kinna said...

Ser att du skrivit en bok, vad roligt!!! Då måste jag genast spana efter den. Tips till din raggmunk är att blanda creme fraiche och lingon till en lingonsås. Det är jättegott!

Kristina Eriksson said...

Kinna - Creme fraiche + lingon jo jag tackar ja! Det låter jättegott, tack för tipset.