V

Thursday, February 1, 2007

Mjölk är hippt!

Min son August är 8 år och går här hemma under benämningen "kalven". Han är väldigt stolt över att han gillar mjölk och blir faktiskt småsur när jag inte hunnit/orkat fylla på mjölkförrådet, så att han kan dricka så mycket han själv önskar. En dag hade han räknat ut att han dricker 1 1/2 l mjölk per dag (han vet av mamma hemkunskapsläraren att man bör dricka 1/2 l). Sant eller inte, jag kan inte låta bli att gilla det faktum att han gillar mjölk. Det är något rejält med mjölk och människor som dricker mjölk, det är liksom ursprunget och dessutom supersvenskt. Mjölk - heja, heja!!
Någonstans har jag hört att sedan det blev inne med mjölk i kaffet (café latte och allt vad det heter) så har mjölkförsäljningen och mjölkdrickandet faktiskt börjat öka för första gången på många år! Man får gratulera alla Sveriges mjölkbönder. Glöm ej heller att skänka dem, mjölkbönderna alltså, en tacksamhetens tanke. Tänk vilket jobb de lägger ner för att vi ska ha härligt god och kall mjölk på bordet varje dag! TACK.
Andra bloggar om: , , ,
Andra bloggar om: ,

2 comments:

FoodFriends said...

Trevlig blog o har själv startat www.foodfriends.com som ska bli en community site för proffs inom mat o dryck. Välkommen vid tillfälle o kom gärna med feedback.

Mvh,
Kenneth

Kristina Eriksson said...

Va kul! Låter intressant ska genast kolla upp det. Vi hörs.