V

Friday, January 15, 2010

Hockey och japanska rulader i Ulricehamn


Igår var vi på hockey i Jönköping! August hade fått det i present på sin 11-årsdag. Av någon lite märklig anledning hejar han på HV-71 och inte Frölunda som ju de flesta i den här stan gör. Jag är verkligen ingen hockeyfantast men det var jätteroligt förstås. Mest var jag fascinerad över hur osannolikt duktiga de där killarna/gubbarna är på att åka skridskor. Det går bara inte att förstå.
Vi skulle ha en sådan riktig låt-August-bestämma-middag/restaurang-grej så det lutade åt biff med pommes frites och bearnaisesås men när vi kom till Ulricehamn som fick bli stoppet hittade vi ingen sådan mat. Istället åt han 3 stora kycklingfiléer (av 4 möjliga) med jordnötssås och ris på en kinakrog och till det ett stort glas coca-cola. Jag och sambon åt mycket goda entrecote-rulader i en stark japansk sås. Sedan visade det sig att Ulricehamn var/är en riktig pärla (jo jag visste om det), kolla bara på bilderna!

2 comments:

Anonymous said...

Som född och uppvuxen i staden men numera en ulricehamnare i förskingringen kan jag intyga att Åsundens pärla är lika vacker på sommaren som vintern.

Kristina Eriksson said...

Jag jobbade på ett ridläger i Liared när jag var 18 år (i köket förstås) och då hände det att vi åkte till Ulricehamn och jag kommer ihåg att jag gillade det skarpt!