V

Monday, February 23, 2009

Hos Pelle

I fredags var jag ute och åt. Det var jag, sambo Peter, syrran och svågern som besökte Hos Pelle på Djupedalsgatan här i Göteborg. De kör med ett koncept där de serverar ganska få rätter men i gengäld till ett väldigt lågt pris. Först fick vi tre små förrätter; en gudomligt god blomkålssoppa, lågtemperaturtillagad torsk och en mycket udda rätt som hette Relette (jag tror det stavas så), det var liksom fläskkött som var mycket finfördelad och blandad med blomkål, tomat och andra saker som jag inte kommer ihåg. Det var hur som helst mycket gott. Till varmrätt åt jag rimmad och lågtempererad lammstek, också mycket gott. Desserterna, blodapelsinsorbet, chokladtårta (ja det hette ju något annat förstås) med nötter och björnbär och en liten marängdessert med lemon curd var helt ok (men dessvärre inte mer). Allt detta för endast 395:-!

3 comments:

Kinna said...

Var det möjligtvis rillette som du åt?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Rillettes

Allt låter väldigt gott!

Bendel said...

Bodde bakom Hagabion när jag bodde i Göteborg. Lyxade ibland med lunch på Hos Pelle på den tiden då det var lite lyxigare. Intervjuade köksmästaren då de övergick till lite mer basicmatlagning för ett par år sedan, han sa att alla blivit gladare fter menybytet, köket för att det var mer action och gästerna för att stämningen var högre.

Kristina Eriksson said...

Kinna - Ja Rillette var det! Har du ätit det? Det var supergott men väldigt svårt att identifiera.

Pia - Jag skulle också gå dit oftare om jag bodde inne i stan. faktum är att det känns nästan mysigare där i baren än vid borden (fast det är helt ok där också). Jag gillar Pelles affärsidé, den känns generös! Nästan lite "God mat åt folket":)