V

Sunday, September 28, 2008

Tågcharter - del?Vi bodde på ett hotell som hette Metropole, det låg mitt i stan och var 4-stjärnigt (sånt är viktigt för en 9-åring ska ni veta). Det bästa med hotellet var deras frukost. Min erfarenhet av hotellfrukostar i Italien är torrt bröd och många olika sorters sockerkakor. Här severade man flera goda skinkor, äggröra, flingor, massor av mozzarella, söta och goda tomater, lite grövre bröd, juice, mycket frukt och bakverk. Det ska tilläggas att det var många tyska och österrikiska turister som besökte Grado och antagligen hade hotellen i stan anpassat sig efter deras önskemål.

Barn tar efter sina föräldrar, en morgon satte sonen helt plötsligt igång och fotade sin frukost. Han tittade i sökaren och så flyttade han om det han skulle fota, la till och tog bort. Lite gulligt:)

Den högra bilden föreställer själva Grado.

5 comments:

Bendel said...

Jag tycker det verkar jättefint, inte alls särskilt turistigt, iaf inte på västa-stället-på-mallis-vis. Vad jag längtar till Italien nu. Vi skulle åkt i sept men fick för mycket att göra.

Tack för alla fina rapporter!

Kristina Eriksson said...

Pia- Nej du har rätt (eller jag vet inte helt säkert för jag har aldig varit på Mallis) men fördelen med att åka till ett turistigt ställe i Italien är ju att man åka till andra mindre turistiga ställen runt i kring, och ibland (när man har barn tex)kan det kännas skönt med andra turister, faktiskt:)

Bendel said...

Just det, turism, kan absolut vara något bra också. Och Mallis är superfint på sina ställen.

Kristina Eriksson said...

Pia - Det är jättemånga som säger att Mallis har många fina ställen, så det måste ju vara så. Och riktigt bra mat! Det är väl bara det att det finns så många andra ställen som lockar lite mer...Vi, jag+sambo+son, har lite planer på Marrakech i början av januari. Har du varit där?

Anonymous said...

慈德宮,龍南漆藝博物館,竹山竹管厝,陳列教育館,中興新村,東埔溫泉,清安豆腐街,金龍窯,火炎山,橫龍山古道,中港慈裕宮,大湖農村,挑柴古道,龍騰斷橋,森林遊樂區,卓蘭果園,外埔漁港,龍鳳漁港,清德禪寺,欣隆休閒農場,馬術農場,童玩村
泰安溫泉區,南庄老街
溫泉遊樂區,綠葉方舟,明德水庫,仙山,鳳陽谷,三角湖,木雕街,通霄蘆沐村風,香格里拉樂園,馬拉邦山,薑麻園,海濱休閒園區,鳴鳳山古道,火車窿,勝興火車站,挑鹽古道,獅頭山,藺草文化館,永和山水庫,大克山,通霄秋茂園,大衛營,清泉農場,雪霸國家公園,蜜蜂休閒館,挑炭古道,三通嶺,建民農場,自然保留區,永和山農場,八通關古道,明新書院,石觀音吊橋,戰車公園,軍史公園,桂花森林松柏嶺,梅峰農場,棋盤石,巧手工作坊
桃米生態村,溪頭,杉林溪森林遊樂區,李勇廟,竹山保安宮,沐陶窯
玉山國家公園