V

Friday, April 4, 2008

Matens värstingar

Har hittat den här sidan hos Naturskyddsföreningen. Läsvärt och kusligt om potatisen.

4 comments:

Simone said...

Jag står ofta och bjuder på Ekologiskt kaffe.. mest för att få folk att stanna och prata. Vi har olika teman för handla miljövänligt, något jag alltid påtalar som förskräcker är just potatisens besprutningar.

SÅ blir folk förvånade över att SKåne har sämst vatten i Sverige...

Kristina Eriksson said...

Simone - Det där med potatisen ger mig kalla kårar. Hur menar du med Skånes vatten? Menar du att de odlar mycket potatis där och besprutningen av potatisen ger mer gifter kvar i vattnet....?

Simone said...

Japp så menar jag! Det är inte något jag har forskningsresultat på, jag tror inte ens någon kollat.. men ständiga rapporter om Skånes dåliga vatten får mig att dra den slutsatsen. Helt fel torde den inte vara.

Kristina Eriksson said...

Simone - ja någonstans ska ju gifterna ta vägen så det låter logiskt. När vi var små då var allt jordbruk ekologiskt för det var så det var, med lite självbevarelsedrift borde vi svenskar sätta oss ner och bara bestämma att nu får det vara nog med konstgödsel och besprutningar i det här landet. Vi får börja betala det det kostar. Ja det är ju ingen nyhet för dig:) Ha det bra trots missad resa till Hornborgarsjön.