V

Thursday, November 15, 2007

Taffel.se + Göteborgsposten

Läste i den här veckans Taffel.se att deras redaktion just nu surrar om ett budgetchokladtest som kommer i nästa nummer av Gourmet. Jag kan meddela att vi här på västkusten kunde läsa om ett sådant chokladtest redan i förra veckan här i våran Göteborgs-Post. Tidningen hade varit ute i ett köpcentra och låtit folk testa mörk choklad och hör och häpna Willy´s lågprischoklad för knappt en tia hade vunnit! Valrhona kom på 3:e plats. Jag måste erkänna att jag faktiskt inte gillar mörk choklad (ju mer kakao desto värre) tvärtom är jag en stor älskare av riktigt söt mjölkchoklad. Det är kanske inte så bildat å ha den smaken men så är det! Jag kände i allafall att den här 1:a-pristagaren måste ju testas. Den kanske hade något nytt och på något sätt vill jag faktiskt gilla mörk choklad. Så i lördags när vi var på Willy´s fick jag tillfälle, men ack nej inte den här gången heller. Jag tyckte den smakade som den chokladen pappa kom hem med från sin militärtjänstgöring i Boden när jag var liten, och det var inte gott då heller.

3 comments:

annamaria said...

Känns bra att det finns fler än jag som tycker bättre om mjölkchoklad än den mörka...fast man knappt vågar säga det. Jag tror jag hellre äter broccoli faktiskt!
Den mörka chokladen kan möjligen smältas i mjölk med en massa socker och vispad grädde på....kanske en skvätt rom. Ja så gillar jag den mörka bäst tror jag.

Kristina Eriksson said...

Visst är det så, man vågar knappt säga det! Ditt recept låter jättegott å liknar lite mjölkchoklad med vuxensmak eller?:)

lina said...

Jag hade väldigt svårt för mörk choklad förut, och nu är det helt klart min favoritchoklad. Fast jag kan tycka att snäppet under 70% är lite bättre, typ 60-64% är underbart god. Konstigt hur det kan bli, eller hur?