V

Thursday, November 15, 2007

En sak till om chokladtestet

Måste bara påpeka en sak till. I slutet av artikeln i Göteborgs-Posten citerar de en chokladkännare/provsmakare när han säger att "choklad är nyttigare än broccoli". Jag vet inte varför men den typen av kommentarer gör mig alltid lika sur. Jag tror jag tänker får man säga vilken dynga som helst eller?

5 comments:

Bendel said...

Det retar mig med, dels för att det inte är sant, dels för att det är så fånigt och effektsökande att tjata om hur nyttiga njutningsvaror är (jag förstår ju varför många gör det).

Kristina Eriksson said...

Ja där slog du huvudet på spiken! Det måste väl vara så att de vill rättfärdiga sina egna laster på något putslustigt sätt...fast ja dessvärre är det nog så att de själva tror på det. Fast vad som stör mig nästan ändå mer är att tidningen tar med det, det blir på något sätt som att det inte finns någon vetenskap i ämnet. Om mat får vem som helst säga vad som helst och sedan kalla det sant, utan att ha en aning om vad man pratar om. Suck.

Bendel said...

Tror du att de tror det själva? Det är olika tror jag. Pr-mässigt är det iaf smart med sådana här påståenden eftersom tidningarna så gärna nappar, det finns ju en lockande konflikt i budskapet. Men jag håller med dig, det är värre att sk seriös media publicerar sånt här (påen chokladförpackning skulle man ju inte kunna skriva samma hälsopåstående). Trots att detta + mat säljer. Förutom choklad är det populärt att säga liknande saker om vin. En anna sak som kan störa mig är när man pratar om olivolja som enbart nyttigt utan att nämna att det fortfarande är bra att vara måttlig med fett.

Bendel said...

Oj, förra inlägget råkade jag skicka istället för att förhandsgranska, hoppas det blev förståeligt i all hast.

Kristina Eriksson said...

Pia - Jag håller med dig 100%. En annan sådan sak är att mörk choklad skulle vara så mycket nyttigare än ljus när de i själva verket innehåller nästan identiskt med kalorier. Nä suck för sådana onyanserade uttalande:)