Blev inspirerad av Lisa - Matälskaren att lägga ut ett äppelrecept med just anis i. Kan bara instämma, anis är väldigt gott! Receptet är från min bok Syndigt gott som kom ut förra året.
Äpplen under ett täcke av creme fraiche och kryddor
3 äpplen
2 msk råsocker
2 dl creme fraiche
1 1/2 tsk fänkål
1 1/2 tsk anis
1 tsk kardemumma
en nypa salt
råsocker att strö på
Sätt ugnen på 225. Kärna ur och skiva äpplena. Skalet kan vara kvar. Lägg dem i en liten smord form. Blanda socker, creme fraiche, fänkål, anis, kardemumma o salt. Bred blandningen över äpplena. Strö på lite socker. Grädda i ca 25 minuter.
Friday, September 7, 2007
Äppelrecept
Posted by Kristina Eriksson at 10:09 AM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Det låter urgott med äpple och anis, måste jag prova. Fina recept du hade i "Två dagar"!
Va kul att du såg det! Det var första gången i "hemmatidningen".
Färsk ingefära är gott till äpplen,
men anis har jag inte testat, ännu.
Hannele - Det kan jag tänka mig är gott.
Creme fraiche hoppar jag över, passar bättre, när man serverar..
Post a Comment