V

Monday, September 10, 2007

Romantiskt hotell i Norge

På Vestlandet i Norge har de något som de kallar trehotell. Det är hotell från förra sekelskiftet byggda i trä, ofta ser de ut som slott. Jag och sambon var på ett sådant för 2-3 år sedan som heter Hjelle Hotell. Om jag förstått saken rätt så semestrade den tidens europeiska kungligheter kring de norska fjordarna och så bodde man på trehotellen. Om ni vill uppleva något romantiskt åk dit. Just Hjelle hotell ligger vid sjön Stryn (eller på norska Strynvatnet) och när solen skiner har man en bedårande utsikt med blått vatten omgärdat av snöklädda alptoppar. Faktiskt var det inte speciellt dyrt, vi bodde i det finaste rummet (förresten någon holländsk drottnings favvorum) för ca 350 norska kr per person.

Ett litet tilägg, om ni ska åka just till Hjelle se då till att ni bor i den gamla delen av hotellet. De har ett annex som är fult!

Andra bloggar om: , , , ,

6 comments:

Susanne said...

Rätt som det är har Du också funnits på nätet i sju år ska Du se. Tiden går fort när man har kul.

Färgen jag målade? Orange! :-)

Bendel said...

Ett sådant hotell i Norge har jag alltid velat åka till. Tack för tips!

Hannele said...

350 norska kr per person,
nej så romantiska är vi inte..

Kristina Eriksson said...

Susanne - Orange är fin-fint!

Bendel - Det var så lite så. Googla gärna på trehotell så kommer du hitta fler (fast troligtvis mycket dyrare).

Hannele - Tycker du det är dyrt? Näää. Sedan kan man alldeles gratis vandra upp till Jostedalsbreen (tror jag den heter, en glaciär alleles intill). Det är fina grejer!

Hannele said...

oj, jag tänkte nog fel valuta :)

Hannele said...

Finska €