V

Monday, September 3, 2007

Bar Centro

Har varit inne i stan (Göteborg)nu på morgonen med anledning av att jag i höst ska jobba på en skola några få timmar i veckan. På hemvägen tog jag en vända in i en bokhandel och kollade på Peter Normans senaste kokbok Pink. Den var härligt crazy! Kul att någon vågar sticka ut. Ja den var helt klart annorlunda mot vad vi andra håller på med...å det var nog dags?! Sedan besökte jag det mest italienska café som finns här i stan. Utan att vara någon stor kaffekännare eller Stockholmscafékännare vågar jag påstå att det här stället skulle platsa även i huvudstaden. Jag drack vanligt kaffe (det gör jag nästan alltid) men gud vad gott det var. Till det åt jag en grillad macka med povlono-(?)ost, skinka, tomat och himmelskt god majonnäs. Gå dit om ni har vägarna förbi,ni kommer inte bli besvikna. Det ligger på Kyrkogatan 31 (på en av bakgatorna vid NK).

6 comments:

Brazilian Linda said...

Hej Kristina, vad roligt du gillade riset! Använd det gärna! :)

Bendel said...

Och vad roligt att du gillade Peter Norman bok + Bar Centro. Me like to!

torontoanna said...

Hej igen, Kristina

Vad haftigt, jag laste till hushallslarare i Uppsala ocksa.
Da var vi ju pa Tradgardsgatan samtidigt. Jag gick ut -88. Akte till NYC direkt efter examen, skulle vara borta 1 ar. Det aret ar nu inne pa sitt 20:e ar. Som det kan bli!
Maste ocksa beratta att det var din blogg bl a som inspirerade mig att ta mamma och mina tjejer till Osterlen i somras.

Hannele said...

Det kaféet fick nog höga påäng i Göteborgs-Posten.
Minns besöket i ett annat kafé och maken ville bara ha en koppa vanligt kaffe; "Vi har inte vanligt kaffe!"

Kristina Eriksson said...

Hannele - Sådär säger jag också nästan alltid för det är det jag vill ha och så har jag inte alltid lust å betala 30 spänn för en kopp som bara är aningens godare. Om jag hade ett café skulle jag absolut sälja vanligt kaffe för 12 kr + latte för 30 så alla skulle bli nöjda:)

Susanne said...

Suverän blogg! Heja Dig!