V

Wednesday, August 15, 2007

Roxy bar

Mitt bland alla dessa turistiga restauranger hittade vi en riktig pärla, Roxy bar. De fanns säkert många fler bra ställen men vi fastnade för Roxy. Stället ägdes av en svenska, från Göteborg, och i köket jobbade en italiensk kokerska som hette Theresa. Jag åt jättegod piadina (tunnbröd som man fyller med speciell ost, skinka och ruccola) där. En annan dag åt jag pasta med bläckfisk, vongole, musslor och räkor som låg i en jättegod tomatsås. Sista dagen avslutades med lunch på Roxy´s (August tyckte mycket om deras goda prosciuttopizza och hamburgare), då åt jag spenat och örtfyllda ravioli i en smakrik gräddsås med gambas. Theresa smaksatte sin mat på något hemligt sätt och jag kunde dessvärre inte urskilja hur. Skaldjursrätterna kostade 10 euro, vilket var klart prisvärt.
Andra bloggar om: , , , ,

4 comments:

Bendel said...

Det låter som du haft det riktigt bra, vad roligt, jag tyckte du lät lite tveksam till om det skulle bli det innan du åkte. var också till Rimini för några år sedan, känner igen en del av det du beskriver.

Kristina Eriksson said...

Jo det var en jättebra resa (och jag var lite tveksam när jag beställde den). Det var bra på ett annat sätt än jag förväntat mig men det spelar ju ingen roll.

sara said...

Ja var också i Rimini i augusti och hade jättekul! Åt på Roxy Bar 2 ggr, det var ju lite kul att de hade menyn på svenska =)
Men min och killens favvorestaurang låg några meter därifrån, Zodiaco, underbart god mat!
Saknar de där piadina du skrev om!

Kristina Eriksson said...

Sara - Va kul! Den restaurangen missade jag. Ja piadinan var mycket god.