V

Wednesday, July 25, 2007

Matresa i Skåne

Igår var jag och Peter på en riktig matresa här i Skåne. Vi startade med Olof Viktors. Det var första gången jag var där, å jag gillade det. Härliga mackor och trevlig miljö invändigt. Åk dit. Sedan for vi vidare till Smygehuk. Vägen mellan Ystad och Smygehuk är ju bara så fin. Där såldes det Äggakaka i en liten vit byscha. Vi delade på en rejäl portion och det var bara så gott. Jag har ätit ganska många äggakakor, för att inte vara skåning, men den här var nog den godaste. Jag brukar använda grädde eller gräddfil men tanten använde vanlig mjölk. Jag fick receptet.

Ja sedan var vi på russinutställning i Trelleborg, det var det som var själva målet med resan. Johan Hagelbäck har en utställning där på Axel Ebbes konsthall med bara russin. Den var jättekul. Det var russin som var på Russkildefestivalen och det var russin som rymde från saffransbrödet. Jag tog bilder men dessvärre verkar inte Blogger funka riktigt som den ska.

Dagen avslutades med ett besök på Brummers krog i Skåne Tranås. Det var också första gången, har funderat på att gå dit ganska länge men igår slog vi till. Åt jättegott - Kalvrygg som varmrätt och Pilgrimsmusslor med någon citronsylt till förrätt. Enda minuset var vinpriserna, något saftigt med 113 kr glaset.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

3 comments:

Christina W said...

När de ringtde från TV tänkte jag på det där du skrev om blygsam...
Men jag lär inte våga titta på det själv.

Hannele said...

Missade russinutställningen här..

Bendel said...

Skåne är verkligen ett matlandskap! Russinutställningen låter kul.