V

Monday, June 25, 2007

Nytt intresse

Just nu är jag helt besatt av trädgården eller rättare sagt av blommorna i trädgården. Längtar dit hela tiden och tänker bara på vilka blommor jag kan dela på, vilka jag vill köpa och om de trivs eller inte. Det är inte det att jag har någon speciellt vacker trädgård (eller trädgårdar, jag har en i Skåne också) men nu har jag planerat, rensat och planterat i några år så börjar jag äntligen nå resultat och det är ju hur kul som helst! Läser trädgårdsböcker och försöker lära mig. Det finns ju så många vackra blommor. Måste i sammanhanget nämna min favvobok. Trädgårdens praktfulla primadonnor och stolta statister. Boken kom ut för 2 år sedan och den är bara så fin. Den är skriven av Cecilia Eklund och Ulrika Grönlund och fotot har "min" fotograf Anna Clarén tagit. Jag gillar tonen, den är inte så beskäftig som många trädgårdsböcker ofta är. Och fotot, ja fotot är helt fantastiskt. Blir man inte inspirerad av den ja då blir man det aldrig.

4 comments:

Christina W said...

Åhhh du skulle provat att odla chili. Plantorna blir så vackra och sen blir det små (oftast) vita blommor innan de övergår i frukter.
Lite sent att odla nu men en växt där man kan förena nytta och nöje.

Christina W said...

Jag har sått från frön jag köpt. Sen har jag vid något tillfälle tagit frön från chili jag köpt - det har både lyckats och misslyckats. Nu har jag sått 19 olika sorter av olika slag. De behöver "bo" inomhus men kan vara ute på sommaren.

Christina W said...

Förresten om du mailar mig din adress så kan jag skicka några frön. Jag sådde mina första plantor förra hösten (och det skulle man absolut INTE göra) De bar frukt i januari.
Och...tack...för gratulationen. Överraskande och kul med Twinglyrapporten.

Hannele said...

Härligt, att du har blivit biten av trädgårdsintresse :)