V

Tuesday, April 3, 2007

Sur på tråkig mat

Man är ju inte helt vid sina sinnes kan jag känna ibland. Yrkesskada kanske det kan kallas. För mig är varje måltid på stan eller cafébesök så viktigt och heligt att jag nästan blir sur om jag hamnar på fel ställe. Igår hände det igen. Var på stan och träffade en väninna som tog med mig till Greken inne i saluhallen. Jo jag protesterade lite lamt för jag hade inget bättre förslag just då men jag visste vad som komma skulle. Jag har varit där 2 gånger innan och båda gångerna har jag konstaterat att "jo det är billigt men efter 5 tuggor är maten himla tjatig". Kan inte beskriva deras mat och vill inte heller för delen, blir bara sur. Igår kunde jag inte ens säga att det var billigt, 45 spänn för ljummen ris-tomat-korv-röra. Och bambakänsla är det också, bespisning liksom. Kan inte riktigt förstå det där, om man nu ska laga mat varför inte göra det gott? Det kan väl inte vara så himla svårt?

7 comments:

Anna-Eva said...

Åh vad jag håller med dig. Här i stan har vi massor av matställen men antingen är det gott och svindyrt eller så är det billigt och inte värt pengen alls smakmässigt. Jag förstår inte hur de går runt eller bryr inte folk sig vad de stoppar i munnen? Jag är ofta besviken när jag går ut och har därför reducerat mitt uteätande till säkra kort. Annars kan jag lika bra laga maten själv, då vet jag att den blir god vare sig det är billig och enkel mat eller finmat.

Aradil said...

Känner verkligen igen mig i det du beskriver. När man går ut och äter ska det vara en (positiv) upplevelse och när det inte är det känns det bara bortkastat på något sätt. Även om det är billigt!

Kristina Eriksson said...

Javisst är det trist. Om jag hade en lunchrestaurang så skulle jag kanske inte ha så många rätter men de skulle banne mig vara goda. Är man lite intresserad av matlagning kan det väl inte vara så svårt att lära sig 7-8 rätter som har något extra!?

Jens said...

Kåges är ju bästa matstället i Sauhallen med sin Hovmästarströmming för 40 spänn. Tycker i och för sig att linssoppan med vitlök för 30 kr hos greken är god och framför allt prisvärd. Prova annars Köttbullekällarn om du befinner dig vid Kungstorget. Där betalar du för stora fina köttbullar per stycket.

Brazilian Linda said...

Åh, jag vet precis vad du menar! Det är ibland lite trist för dem som är med att man är lite mer etig när man äter ute :)
Men jag håller med att maten ska vara vällagad, bra mat:mer reklam och mer gäster.

Sedan tror ajg också att saker o ting ibland smakar bättre när man komemr iväg från sin stad, som du åkte tillsthlm o tyckte allt var så gott. Miljöombyte helt enkelt. förnya matsinnena.

trevlig blogg du har!

extranyckel said...

Usch, det lät verkligen inte alltför gott!

Kristina Eriksson said...

Jens- jovisst är det så; kåges är bäst i saluhallen!

Linda - Visst är man extra kritisk i sin hemstad, jag är absolut sådan. Barnsligt kanske men jag bara är sån. Sedan tror jag också att jag måste bli bättre på att protestera när folk bestämmer över mig...

Extranyckel - Ok det gick ju att äta men det var tjatigt.