V

Tuesday, March 20, 2007

Mat och Frankrike...

I lördags kom sambon hem från en veckas vistelse på franska landsbygden och en dag i Paris. Han hade fått i uppgift av mig att leta efter nya smakupplevelser. Så värst mycket har jag inte fått ur honom; "en stor skiva fläsklägg med nån ost ovanpå, kött och korv med surkål (Choucroutte antar jag) samt ost till allt hela tiden"! Ja det var allt, ja han var väl inte precis letat efter stora smaksensationer - han var ju där på jobb och mat är definitivt inte lika viktigt för honom men ändå...antagligen har jag en överskattad bild av fransk matkultur!

Han konstaterade att det inte finns några överviktiga fransmän och att hans dotter Maria (som bor i Paris just nu) hade hört att fransmännen är de minst överviktiga i hela Europa. Intressant.
Jo han hade köpt flera kokböcker och mattidningar till mig. Funderar lite på att börja läsa franska...

Andra bloggar om: , , , ,

2 comments:

Annette said...

Gör det! (Läs franska alltså). Och kom hit själv. Jag är säker på att du kan hitta något annat än fläsklägg med ost på...

Kristina Eriksson said...

Jo jag ska absolut börja läsa franska! Jag vet att fransk mat kan vara jättegod, men visst kan det variera, precis som här! Det roliga var att han köpte 2 kokböcker om pajer och den ena var skriven av Sophie Dudemaine, den matskribenten du inte riktigt gillade! Så av alla franska kokboksförfattare så lyckas han köpa just henne! Jag skrattade högt. Han hade frågat en fransos om en bra pajkokbok och då hade han svarat att det var en klassiker.