V

Friday, March 9, 2007

Linda Skugge

Har lagt märke till att det diskuterats huruvida det är rätt eller fel att Linda Skugge matbloggar på Mamas hemsida. Hm först tyckte jag som de flesta - varför just hon? Nu har jag gått ett varv till i mina tankebanor och kommit fram till att det kanske inte är så konstigt att de valt just henne och då tänker jag inte bara på att hon är en känd bloggare. Linda är ju rätt så vanlig, dvs lite halvtråkig, i sina matvanor och det är kanske vad en trebarnsmamma eller trebarnspappa vill känna igen sig i. Vi andra hurtbullar till matskribenter måste nog se sanningen i vitögat; vi bidrar inte bara med läckra recept utan också förmodligen med en smula prestationsångest till dagens småbarnsföräldrar. Det bara är så och dessutom helt ofrånkomligt.

Äh välkommen till oss matbloggare Linda!!
Andra bloggar om: , , , ,

3 comments:

Ilva said...

jo visst kan jag hålla med men ändå inte. Jag tycker nog att en liten ansträngning kunde vara på plats. Det ser tråkigt ut och det jag läst är dessutom tråkigt skriven. Om man matbloggar utan foton o dessutom saxar recept ur andra källor så tycker jag att man man lägga ner lite mer på texten. Jag har inga speciella åsikter på vilka recept hon har, alla har vi olika smak och förutsättningar, met blir liksom så mycket snålskjuts på något sätt när man bara langar fram det så där. Men jag är ju ingen direkt läsare av hennes matblogg även om jag också har tre barn...

Christina W said...

På något sätt så gjorde detta inlägg mig alldeles extra varm om hjärtat. Jag är inte speciellt intresserad av Linda Skugge överhuvudtaget och jag har inga åsikter om hennes matbloggande heller. Jag kollade givetvis in hennes sida och insåg att det kanske inte attraherade just mig. Men anledningen till att ditt inlägg gjorde mig varm om hjärtat var just att det påvisade hur långt ifrån matbloggerisnobbismen du befinner dig. Vi som bloggar, oavsett vilket ämne det gäller, gör det ju för att vi tycker om det och då ska ingen dömas för hur det görs eller om man är expert eller ej.
I bloggvärlden stöter man nu och då på "såna som tycker de är mer värda än andra" och det gör mig ledsen. Vi är alla här på lika villkor.
Du är härmed utsedd till en av mina absoluta favoriter.

Kristina Eriksson said...

Tack snälla! Det blev lite konstigt med all vrede som väcktes bland många bloggare för att Mama valt henne till matbloggare...så viktigt kan det väl inte vara kan jag tycka.