V

Thursday, February 22, 2007

Olivolja?

Nu kom jag på en sak som ni alla matkunniga matbloggare kan hjälpa mig med! Personligen tycker inte jag det är så stor skillnad på olivoljorna man kan köpa i vanliga affärer. Jag är inte så säker på att jag skulle märka någon skillnad i ett blindtest , särskilt inte vid stekning. Vad tycker ni, är jag helt ute å cyklar? Någonstans har jag läst, jag tror det var i Systembolagets tidning, att de här i vackra flaskor (på tex Ica) och som kostar 100-120 kr ska vara väldigt goda!? Är det någon av er som testat? Om ni har testat dem, eller ni kanske använder dem hela tiden, märker ni då någon skillnad när ni steker? Skulle vara kul å veta...
Andra bloggar om: ,

5 comments:

Kinna said...

Det är stor skillnad på olika. En del smakar grönt gräs, andra är peppriga. Jag hoppas du kommer till Det goda köket i höst för där brukar man kunna prova olika oljor.

ilva said...

När jag är i Sverige så köper jag den bästa virgin olivoljan jag kan hitta i mataffären och steker och lagar mat med den, för sallader och al crudo så har jag med mig från Italien för jag hittar ingen som kommer i närheten uppe I sverige. Vet att jag låter snobbig men så är det. Vi köper av en kompis som producerar ekologisk olivolja och den är superb.

Kristina Eriksson said...

Hm jag tycker det är svårt, är liksom för ekonomisk för att lägga mycket pengar på olivolja samtidigt som jag inte vill gå miste om en smakupplevelse.

Anna-Eva said...

Jag köper Fontanas extra virgin, den funkar lika bra till stekning som till annat. Om jag tycker att olivoljesmaken blir för stark så blandar jag med rapsolja.Men gäller det bara stekning så går det nästan lika bra med vilken olja som helst.

Aradil said...

Jag steker sällan i olivolja överhuvudtaget och om jag gör det så brukar jag inte använda någon jättedyr olja. Däremot vill jag gärna ha en bättre olja till bröd och sallad.