V

Tuesday, February 27, 2007

Matlagningskurs utomlands?

Har frågat det förut men inte fått napp. Är det någon som känner till någon bra matlagningskurs i Frankrike eller Italien eller möjligtvis Spanien? Det ska vara husmanskost och så man kunna ta sig dit utan hyrbil. Någon som vet någon?
Andra bloggar om: , , , ,

8 comments:

Carolina said...

Surfade in här av en slump och har ett litet tips. Läste för något år sedan om en gård i Piemonte (tror jag)i Italien där man kunde bo på gården och samtidigt gå på matlagningskurs hos gårdens ägare. Reportaget var fantastiskt! Huruvida man kan ta sig dit vet jag dock inte. Kanske kan du kolla med Lantlivs redaktion? Mvh Carolina

Carolina said...

Oj, såg nu att jag inte från början skrivit att det var i Lantliv jag läst det. Så var det i alla fall! Om jag hittar tidningen ska jag informera mera. /Carolina

Kristina Eriksson said...

Tack snälla! Låter jätteintressant. Kristina

Anonymous said...

Torbjörn Lagmark i Helsingborg ordnar roliga matlagningsresor till både frankrike och italien.

/Malin

Anonymous said...

Katie och Giancarlo Caldesi driver matlagningskurser i Toskana under juli månad varje år - jag har sett en programserie på tv om dem och tycker att de verkar ha det så trevligt. De driver annars matlagningskurser och restaurang i London och man kan läsa mer om dem här http://www.caldesi.com/. Bästa hälsningar från Susanne F.

Kristina Eriksson said...

Tusen tack för alla tips! Ska kolla upp dem.

bendel said...

Här i Sauve, Langeudoc, i södra Frankrike har jag varit på en fin matresa för några år sedan:

http://olive.visionmedia.se/svenssons-veranda-pa-lolive/

Vi besökte lokala matmarknader, bönder i Cevennerna, tjurarna och saltfälten i Camargeu, vinodlare mm. På Oliven finns även ett kök där matlagningskurser hålls.

Nu arrangeras liknande matresor dit med skådespelaren Lennart R Svensson som guide. Har träffat honom några gånger i matsammanhang och kan bara säga att han är mycket duktig även i det området.

Kristina Eriksson said...

Bendel - Låter väldigt intressant. Tusen tack för tipset.