V

Thursday, January 18, 2007

Veckans snabba

Jag gillar att laga riktigt snabba rätter till lunch. Det är så häftigt att med 5-6 ingredienser (oftast med sånt som finns hemma) få ihop världens rätt! Här kommer recept på det jag lagade i tisdags. Det låter kanske inte så märkvärdigt men sardellerna och puylinserna gör det här till något alldeles extra!

Aubergine och sardellgryta med puylinser 4port

Servera på franskt vis med kokta puylinser.

2 dl puylinser eller gröna linser
knappt 4 dl vatten
salt
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja, ev mer
1 dl tomatpuré
1 ask med sardeller (raka eller med kapris)

Börja med att koka puylinserna. Skölj linserna i en sil och koka dem i saltat vatten 20-25 minuter tills de är mjuka. Skär auberginen i först tunna skivor, sedan halvor och kvartar. Stek aubergine och pressad vitlök i olivolja. Stek lite i taget. Tillsätt tomatpurén. Mosa sardellerna något med en gaffel. Rör ner sardellerna och låt allt småputtra någon minut. Det blir godast om sardellerna får smälta ner något. Avsluta med att röra ner linserna (häll bort ev vatten). Servera med sallad och ettgott bröd.

Andra bloggar om: ,

No comments: