Här kommer ett recept på en underbar allt-i-ett-rätt. En portion ger 524 kcal.
Grekisk aubergine och potatisgratäng med lammbiffar 4 port
Det här behöver du:
1 kg potatis (av mjölig sort)
250 g aubergine
100 g gul lök
6 dl krossade tomater
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk strösocker
1 tsk salt
svartpeppar
lammbiffar:
300 g lammfärs eller nötfärs
½ dl vatten
1 vitlöksklyfta
2 tsk finrivet citronskal
1 tsk mynta eller ½ tsk finstött rosmarin
½ tsk salt
svartpeppar
sallad:
100 g isbergssallad
200 g tomater
1 äpple
2 msk finhackad bladpersilja
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Skär auberginen i skivor och hacka löken. Varva potatis, aubergine och lök i en stor smord ugnsfast form. Blanda krossade tomater, pressad vitlök, olivolja, socker, salt och peppar i en bunke. Häll tomatsåsen över potatisen. Rör så att allt blandas. Stek gratängen i 50 minuter. Gör under tiden lammbiffarna. Blanda lammfärs, vatten, pressad vitlök, citronskal, mynta (eller rosmarin), salt och peppar till en smet. Forma till små biffar, 3 cm i diameter och ca ½ cm tjocka. Lägg biffarna ovanpå gratängen. Rör lite i gratängen så att biffarna sjunker ner och täcks något av tomatsåsen. Stek gratängen i ytterligare 20 minuter. Finfördela ingredienserna till salladen. Servera gratängen med sallad.
Andra bloggar om: recept, smalmat, kalorier
Monday, January 15, 2007
Veckans recept!
Posted by Kristina Eriksson at 9:50 AM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment