V

Wednesday, October 20, 2010

"Naturliga råvaror och naturliga smaker..."

"Naturliga råvaror och naturliga smaker är en förutsättning för det naturliga köket" står det tydligen att läsa på en känd kocks kokboks baksida (i det här fallet Mattias Dahlgrens). Varför skriver man så? Menar man då att vi andra kör med onaturliga råvaror och onaturliga smaker eller? Man ska väl inte hetsa upp sig över sånt men jag gör det ändå.

2 comments:

Christian Tikkanen said...

Varför han skriver så här: "Naturliga råvaror och naturliga smaker är en förutsättning för det naturliga köket" betyder inte att du eller jag som är i den samma branschen skall behöva reta upp oss för det, jag inte bara tror utan vågar påstå att det enkla faktum är att han vill lära alla de läsare, den breda allmänheten, att förstå hur viktigt det är att förhålla sig till dessa enkla men livsviktiga regler i ett samhälle där allt det naturliga är på väg att kastas ut, inte sant. Dagens moderna människa har blivit så förtvivlat bortskämd och lat av alla dessa hel och halvfabrikat och färdigmat att man glömmer bort den här gamla konsten och då är det på sin plats med kockar som just Mathias Dahlgren med sin kokbok, eller som tex: Henrik Norström med "mitt nära kök" de är motpoler till allt detta av industrimat och de färdigköpta. Jag tycker att du skall vara mera stolt över deras ansträngningar till att försöka få den vanliga vardagsmänniskan att förstå den här unika och enkla etiken och filosofin i all matlagning, för då blir förhållandet mera naturligt till maten också, inte sant ?

Kristina Eriksson said...

Jo jag förstår förstås allt det där men jag kan inte låta bli att tycka att den typen av meningar försöker dumförklara oss (ganska många eller stora flertalet skulle jag vilja säga) som hela tiden förstått att det tex är en betydligt mindre mängd tillsatser i hemlagat potatismos än pulvermos osv. De flesta svenskar vet vad de äter, vad som är bra eller mindre bra mat, tro mig!