V

Friday, December 18, 2009

Wienerschnitzel, Currywurst och lite till

Här skriver Kristin mycket inspirerande om mat i Berlin. Håller med henne om att Berlin är en spännande matstad, tyvärr hann jag inte upptäcka alla de ställen hon hann besöka men det får bli nästa gång. I alla fall första kvällen hamnade vi på en ja kanske kan man beskriva det som ett utbyggt gatukök. Kvinnan som jobbade där var rejält sur så egentligen skulle vi nog ha vänt redan i dörren men det finns gränser för hur länge man kan leta efter ett matställe med en 10-åring och ja de hade en av min sons favoriter - Wienerschnitzel. Så vi stannade. August beställde sin Wienerschnitzel och jag klämde i med Currywurst och potatissallad (hade läst någonstans att det var det som gällde i Berlin). Currywurst innebar en tjock korv - jag vet faktiskt inte om den innehöll curry - med mycket ketchup ovanpå och mycket curry. Kan nog sammanfatta den upplevelsen med vad August sa några dagar senare, "det var tur att vi gick till det stället för på så vis så fick jag äta en Currywurst, det hade kanske inte blivit av annars". Ölen var i alla fall jättegod!

6 comments:

kristin said...

Allt kan ju inte vara en succé, vilket gällde på det hemska indiska stället jag åt på, uräckligt, dessutom kom de så trevligt och fyllde på våra läskglass, den första påfyllningen var grattis vilket påpekades noggrant men den andra påfyllningen kostade över 3 euro, något vi blev varse först på notan....

Kristina Eriksson said...

Kristin - Å fy vad trist! Det var lite så i Berlin att drycken kostade lika mycket/lite som maten....

Fritt ur hjärtat said...

Spännande med kafébok från mina trakter! Signerat exemplar kanske...;-)
Ville bara önska en god jul!

Husmodern said...

Jag tycker att det är lite både och med maten i Berlin. Var själv där nyligen. Schnitzlar smakar inte så mycket, och jag vet inte om currywurst är något bidrag till dekulinariska höjdpunkterna, precis... men jag gillade KaDeWe och matavdelningen där!

Anonymous said...

Hej!
Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

Kristina Eriksson said...

fritt ur hjärtat - Å såg inte din julhälsning förs nu. javisst får du ett signerat ex!

Husmodern- Jo, jo det är nog lite blandat vad gäller det kulinariska. Men det är en häftig stad, högt i tak på något vis. Vi var på KaDeWe också, ja det var ju speciellt!