V

Wednesday, October 28, 2009

Hemingway och caféliv

Om man inte har tid eller möjlighet att resa så kan man som bekant göra det bokledes, läser därför Och solen har sin gång just nu. Den utspelar sig ju på alla möjliga caféer och barer i både Paris, Pamplona och Madrid (vill minnas att berättarjaget är i Madrid mot slutet) så visst får man sin res- och cafélust lite stillad och ökad med för den delen. Jag läste den första gången på en tågluff (1988 kanske) då vi stannade till i både Paris, Pamplona och San Sebastian. Vi var i Pamplona och gick på Iruna bar förstås. Fast inte kommer jag ihåg att det var så tjusigt som deras hemsida visar nu, men, men. Hur som helst det är en bra bok, läs den om du inte har gjort det.

2 comments:

Bendel said...

Älskar den boken och har också rest efter den och besökt framför allt krogar i Paris, Bayonne, Biarritz, San Sebastien, den baskiska landsbygden och Pamplona (som vi besökt ett par gånger senaste åren). Fina, fina Iruna.

Kristina Eriksson said...

Javisst är den bra!! Var lite osäker på om jag skulle gilla den lika mkt nu som då för 20 år sedan, men den håller absolut. Ja det är fina trakter, har varit i Biarritz och San Sebastian några gånger.