V

Thursday, February 5, 2009

Årets kock - delrapport

Ok jag ska inte vara sämre jag så här kommer en delrapport från Årets kock. Jag var inte där så jättelänge och jag känner inte heller någon av de kända närvarande kockarna så rapporten blir kort, men dock. Började med att smaka på Ostfrämjandets små ostskapelser som var mycket goda. Sedan testade jag yoghurt + en av Lisas (från Taffel)rippelsåser. Fjärran hette den och den var verkligen fantastiskt god (men så var det också kardemumma i som råkar vara min favoritkrydda). Så här i efterhand vet jag inte varför jag inte smakade på alla rippelsåser...kanske var det för att han som serverade bjöd med armbågen och jag orkade inte stå på mig. Man tröttnar liksom naturligt på sådana människor. Ja sedan var det dags för själva tävlingen och jag tittade en stund och konstaterade att deltagarna måste vara superduktiga. Det räcker ju inte med att de är duktiga på att laga mat, det är med en kamera i ansiktet och under stark tidspress etc etc. Där var många, många kända kockar och en hel del matskribenter. Och nu måste jag rusa till bussen och Elite Plaza för del 2 i Årets Kock...mer i morgon.

2 comments:

Anonymous said...

Hej! Kul att ses på riktigt. Hoppas att det blir fler gånger!

Kristina Eriksson said...

Ja det tycker jag med! Och en lite längre stund...