V

Wednesday, November 5, 2008

Plommon och körsbär!


Tomten i Skåne är rätt så stor, över 5000 kvadrat, så i någon mening kan man säga att man är markägare faktiskt. Bonden Anders har plöjt en bit av vår mark och där ska det sättas potatis (säger sambo Peter) till våren. I söndags grävde vi ner 2 plommonträd och 2 körsbärsträd. Så om något år ska här skördas hoppas jag! Finns det något godare än nästan svarta bigarråer och söta köttiga plommon! Bilden visar den plöjda åkerplätten innan vi planterade träden.

Ett litet tillägg: Sambon brukar säga att vi har en halv hektar mark, det känns flott tycker jag!:)

6 comments:

Kinna Jonsson said...

De svarta ska vara de bästa för de syns inte så att fåglarna äter upp dem. Lyckliga du med så fina träd! Min bror har lovat mig att anlägga mer trädgård i Skillinge. Kanske kan vi byta bär med dig när det väl är så dags.

Kristina Eriksson said...

Vi köpte körsbär från någon hemmaodlare på torget i Simrishamn i somras och åt dem sedan på stranden i Borrby, å hjälp vad goda de var!

Javisst hade det varit kul å byta, vi satsar på det!

Anonymous said...

I skåne säger man inte hektar utan tunnland för att det låter mer ;-)så ni kan skryta med att ni har ett tunnland mark.

Husmodern said...

Åh, härligt! Jag ska lägga in plommon i konjak ikväll, så att de blir klara till jul!

Kristina Eriksson said...

Lasse - ja tunnland låter faktiskt större och ett helt dessutom! Tack, tack.

Husmodern - det låter gott!! Hur gör man då? Socker och konjak eller?

Husmodern said...

Lägger upp recept och bild snarast! Men, jepp, det är sockerlag och konjak inblandat!