V

Thursday, March 13, 2008

After work i Götet

I fredags var jag med 2 väninnor på After work på First Hotel. jag vet inte hur det är i övriga Sverige men i Göteborg är det oerhört populärt med After work. Personligen tycker jag det känns lite dumsnålt att gå till ett ställe, stå i kö för att få något konstigt hopkok (det är alltid något konstigt tro mig!!)och sedan stå i kö igen för att köpa 1 eller 2 glas vin. Hopkoket den här gången var förresten kokt potatis i en pizzasallad!! Vad ger ni mig för den? I någon mening är det ju skit samma för vi har väldigt trevligt på våra sammankomster men i ärlighetens namn hade jag hellre satt mig på en restaurang och ätit (det slutar alltid med att vi går någon annanstans och då äter jag något enkelt för då har jag blivit hungrig). Det jag ville komma till är att After work är en ur etnologisk synvinkel intressant företeelse (jag har läst 54 poäng etnologi). Folk kommer dit vid ca 16 (tror jag för vi är alltid sena, man jobbar ju!!)och sedan sitter de där tilll ganska exakt 19-19.30. Då är alla borta å jag tror att väldigt många går hem. Så After work är en slags kompromiss, först några timmar med arbetskamraterna och sedan resten av kvällen med sin respektive därhemma framför tv:n i soffan. Så är alla nöjda!

7 comments:

Simone said...

Visst är after work överskattat! Jag bjuder hellre hem arbetskompisarna på något lätt som gått att förbereda kvällen innan. Eller äter gott någonstans. After work verkar vara en billig kompromiss..

Kristina Eriksson said...

Jag håller med, det känns som jag också skriver aningen snålt. Bra initiativ att ha after work hemma, kan tänka mig att det är superuppskattat?!

Simone said...

Jo det är mycket uppskattat, för en del blir det ju förfest och de drar vidare, men jag tycker krogliv är trist så jag stannar kvar hemma.

Smartphone said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

Bendel said...

Vad fint det var i senaste mama!

Kristina Eriksson said...

Pia - Ok tack! Det är recept och bilder från en kokbok jag gjorde för 2-3 år sedan. Jag har inte sett det i Mama än, jag får ta mig en tur till affären.

Hanneles paradis said...

(finns ju inget ställe som heter Götet, bara utbölingar som säger så :)