V

Friday, January 18, 2008

Spislös

I måndags köpte vi ny kyl, frys och spis. Min sambo har varit på mig ett längre tag om att förnya dessa vitvaror. Jag har hållt med men inte orkat agera. Eller snarare hur kul är det att köpa den typen av prylar som i alla fall går loss på närmare 20000 tillsammans?? Och inte är det avdragsgillt heller, i alla fall inte enligt min revisor. En av plattorna har varit helt död sedan säkert ett år tillbaka och ytterligare en platta har funkat lite som den velat (=stormkokat när den varit på det lägsta och lite så, fast ibland har den funkat helt som den ska) Kylen har också den sett sina bästa dagar, ibland har den nästan varit ett frysskåp. Ja den riktiga frysen den funkade fast vi hade en känsla av att den drog väldigt mycket ström. Så i måndags slog vi till.

Ja så kom våra nya vitvaror i tisdags. Gud vilket jobb det var å ta ut och in alla saker. I min bransch (åtminstone är det så för mig) blir det lätt så att man har 2 eller 3 eller kanske tom 4 av allting. Det är liksom lättare att öppna en ny sambal oelek-burk än att leta på en som kanske finns. Sedan lever jag också under devisen - man-vet-aldrig-om-man-kan-komma-att-behöva-den, vilket resulterar i att jag även sparar burkar eller förpackningar med pyttelite i. Med andra ord vi hade 4 lingonsyltburkar (varav två hemkokta från morsan), 2 burkar med syltlök (hur ofta använder man det?), 3 burkar med fefferoni, 2 burkar med grillad paprika, 1 burk med en tsk lemon curd (den slängde min man men den satte jag raskt in i det nya kylskåpet igen) och en burk med 2 tsk äppelmos + förstås allt det andra. Som jag också sa till min man - jag vet inte om jag hade köpt en kyl o frys om jag hade vetat att det skulle vara så mycket jobb. Min man replikerade med "det kan jag tänka mig" (han börjar känna mig). Jag blev oxå faktiskt lite sur för det nya kylskåpet är mindre (hyllorna är kortare) än det gamla, hm inte alls bra för det gamla var redan det för litet (ja med tanke på mitt jobb).

Jo så satte vi då i spissladden i uttaget i väggen - gissa om den funkade? Nää. Vi ringde till affären och de kunde inte komma förs igår. Och naturligtvis var det inget fel på själva spisen men uttaget i väggen var felkopplat. Något hemmabygge skulle jag gissa. Visst är det härligt med att bo i villa? Så i tre dagar har vi nu varit utan spis. Igår tog jag upp en liten spis från källaren (ja vi har två av det mesta i det här huset, det blir så när man flyttar ihop sent i livet). Jag skulle göra paj. Jag kollade inte om pajformen fick plats i ugnen och det fick den inte heller så pajen fick gräddas med luckan lite på glänt. Å det gick faktiskt det med. Idag kanske det kommer en elektriker å hjälper oss, fast det ser dåligt ut just nu...klockan är 14.30.

4 comments:

karin said...

Ha en bra helg Kristina! Ta och plocka fram grillen. Om det känns bättre för dig så var jag utan spis i 3 veckor förra sommaren också pga av elgrejor, dock brist på styrka

Bendel said...

Hellre spislös än rådlös:) Hoppas du blir supernöjd med slutresultatet!

Kristina Eriksson said...

Karin - nä så illa hade jag det faktiskt inte!Elektrikern kom precis när jag hade skrivit på bloggen o allt fixade sig!!

Bendel - Jo nu funkar allt riktigt bra. Härligt med en spis där alla plattor funkar!:)

Hannele skrattar said...

lite feng shui rensning :)