V

Monday, December 3, 2007

Låga arvoden

Jag var inte i den här branschen 1991 men nog kan jag hålla med Lisa när hon skriver att arvodena har minskat. Kul att hon/de tar saken i egna händer. Sedan har jag mindre förståelse för kommentarer i stil med att kokt vinterpotatis, buljongtärning och falukorv är trist. Med risk att få hela matbloggosfären på mig så tycker jag sådana uttalanden känns pretto.

3 comments:

http://metrobloggen.se/godmat said...

För det första...jag gillar dig skarpt just för att du vågar säga sånt som kanske även andra tycker.
För det andra så måste jag varit blind på bägge ögonen som inte såg dina böcker uppe i hörnet.
För det tredje så är det absolut inte försent att lägga upp adventsljusstaksbilder. Jag länkar jättegärna. Så himla kul att hitta en massa nya bloggar.
För det fjärde...finns boken på Designtorget...måste genast dit!!!! Eller kanske ska önska mig av tomten? (=sambon som passerar där dagligen)

Anna said...

Jag är lite kluven. Jag äter inte heller falukorv, tycker det ger för lite smakutbyte i förhållande till antalet kalorier, men älskar merguez och salsiccia. Äter inte färdigskivad salami från snabbköpets kyldisk, älskar fuet. Hoppar över pizza på haket i kvarteret bredvid utan åker istället en halvmil till vedugnspizzerian. Dricker bara påste i nödfall, föredrar Darjeeling i lösvikt. Är jag pretto? Eller är det så att jag vet vad jag gillar och låter bli att slösa tid och pengar på det jag tycker är ointressant? Å andra sidan uttrycker jag inte mina åsikter i dagstidningar och jag är ingen känd matprofil. Å tredje sidan, är det fel att vara lite pretto? Det finns så många pretentiösa inom andra kultursfärer och det är ju ändå accepterat. Hursomhelst, man måste väl få uttrycka sina åsikter så länge man inte klagar på andras smak. Att jag inte äter falukorv är mitt beslut och om någon frågar kan jag berätta det, om andra älskar det är det väl finemang för dem. Smaken är ju som bekant delad.

Kristina Eriksson said...

Christina - Jag gillar dig också! Ja fast jag skrev dit böckerna efter du frågat:)

Anna- Pretto eller inte...jag tycker det är rätt så trist när en känd matskribent har nedsättande åsikter om sådan mat som de flesta av oss har på bordet var och varannan dag. Vad är det för fel på kokt vinterpotatis eller vanlig buljongtärning tex? För mig är det snobberi.