På Kinnas blogg skriver hon om ingrediensers namn och dess ursprung. Kul fråga känner jag som genast började tänka till. Kvibille kommer ju från en ort i Halland. Antar att Stilton kommer från någon ort som heter Stilton i England?! Vilka fler sådana här ingredienser finns det måntro?
Uppdaterat inlägg Roquefort förstås, kommer från en stad i södra Frankrike.
Monday, December 10, 2007
Fortsättning på Cheddar och Camembertfrågan
Posted by Kristina Eriksson at 12:02 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
och Gorgonzola!
Det finns säkert jättemånga. Jag tycker liksom du att det är ganska kul att veta. Brie de meaux, Pont-leveque, Livarot är andra ställen som jag varit på. Stilton fanns också förstås.
Glömde Västerbotten. =)
Ilva - Var i Italien ligger Gorgonzola?
Kinna - Det var många vackra namn!
Post a Comment