V

Monday, December 10, 2007

Dadelgodis

Partille tidning var här i fredags middag och gjorde en intervju med mig. Ämnet var bla "hur ska man tänka/agera sunt kring julbordet". Jag gav några tips på smalare julgodis (helt smalt godis finns ju som bekant inte). Ett var dadelgodis. Då tar man ur kärnorna i 200 g dadlar (i lösvikt).Kör sedan dadlarna i en mixer. Rulla till små kulor som sedan rullas i kokosflingor. Ställ dadelgodiset kallt (det är godast kylskåpskallt). Du kommer bli glatt överraskad över den kolaliknande smaken!

2 comments:

annamaria said...

Så enkelt och bra det låter. Jag som dessutom är nåååågot svag för lösviktsdadlarna också. Jag skulle gärna vilja göra fikonbollar också, har inte hittat något bra recept än bara. Har du?

Kristina Eriksson said...

Annamaria - ja lösviktsdadlarna är mycket goda. Kolla in receptet i nästa inlägg.