V

Monday, October 8, 2007

Sonen

Ständigt blir jag påmind om att barn gör det man som förälder gör. Jag blir lika förvånad varje gång det händer och tänker att det där skulle man ju kunna medvetet använda sig av i större utsträckning än man gör. Fast det orkar man ju inte, som tur är kanske. August tex, han är 8 år och ska om någon månad fylla 9, har under flera år varit intresserad av vad som står på livsmedelsförpackningarna. Konstigt va? Och han är särskilt intresserad av fiberinnehållet. Nu här senast funderade han högt på vad det kan komma sig att vetekaka (från Polarbröd) kan innehålla så mycket fibrer (5% tror jag)och ändå vara så ljust. Faktum är att jag mer än en gång funderat på samma sak, fast då tyst för mig själv. För något år sedan när han bakade frågade jag honom om han skulle bli bagare när han blir stor varpå han svarade "nä jag ska bli receptare". Lite gulligt va?

6 comments:

Anna-Eva said...

Det var gulligt sagt :)
Jag tänkte ofta samma sak när Timpa växte upp men i tonåren flög plötsligt allt det där vettiga bort. Nåja, jag vet ju att det finns där, någonstans och kommer att dyka upp igen så småningom. Apropå din kommentar hos mig så var jag i Portugal förra helgen.Du kan läsa mer om det på min vanliga blogg.

Viktoria Schiöler said...

Nu har jag inte innehållsförteckningen framför mej, men ofta tillsätts ju "rena" fiber. Till exempel majsfiber gör att brödet ser nästan alldeles vitt ut. Bröd kan ju annars vara fiberrikt för att det innehåller mycket fullkorn (och därmed fina vitaminer och mineraler från sädesslagets kärna). En del mörka bröd innehåller ju skumt lite fiber; då är de ofta mörka pga sirap.

annamaria said...

Ville bara säga hej! Har inte läst din blogg förrut. Hittade den som länk på en annan matblogg. Trevlig blogg!

Hannele said...

Söner är gulliga (i morgontidningen stod det ju i veckan att fibrer är bara bluff).

Hannele tanten said...

Det viktigaste att läsa i mjölpåsen är proteinmängden. Svenskt mjöl innehåller väldigt lite protein och gör brödet smuligt, Specialmjöl kan innehålla 11 g. Man kan hjälpa till att hälla i allal överblivna äggvitorna i bröddegen.

William said...

Hej. Jag ska göra ett repotage om mattrender och det verkar som om du har koll på läget. Du skulle gärna få skicka lite om vad som du tycker är inne i matväg nu. min mail är :willeswe@hotmail.com

tack!