V

Monday, October 1, 2007

Mat under bokmässan

Under bokmässedagarna har jag fått möjlighet att bevista en och annan krog/café och provsmaka rätter ur två aktuella kokböcker. I torsdags var jag på Wasa Allè. En ganska ny krog här i Göteborg. Den har stått på min önskelista sedan starten. Jag åt carpaccio gjord på pilgrimsmusslor och fiskgryta med musslor och vongole. Till efterrätt lite olika äppelefterrätter. Det var gott och mycket trevligt! På lördagen åt jag rotmos o rimmad oxbringa a la Mannerströms senaste kokbok. Gissa om det var gott? Sedan blev det också smakprov ur Paolo Robertos kokbok (det är hans fastrars recept). Allt var jättegott. Extra kul var att många av Paolos rätter var oidentifierbara. Det gick inte att säga vad de innehöll eller hur man hade gjort dem och sånt tycker jag är extra proffsigt.

2 comments:

Hannele said...

Ses vi på Kulturnatta i kväll?

Kristina Eriksson said...

Det hade varit kul! Ledsen men jag stod å gjorde laxpajer till läger med sonens klass (Flatön)i fredags kväll. Ett läger som blev jättelyckat!