V

Tuesday, August 14, 2007

Svart tryffel i Urbino




En dag gjorde vi en utflykt med tåg och buss till Urbino. Det tog 2 1/2 timma en väg. Sonen såg något matt ut när vi var framme för det var säkert 29 grader varmt. Han var superduktig.

Men vilken vacker stad. Runt omkring såg det lite ut som Toscana och själva stadskärnan är med på Unescos världsarvslista. Med andra ord åk dit om ni har möjlighet. En fördel med Urbino, om man jämför med Toscana, var att det var förhållandevis lite turister där. Jag hade införskaffat Lonely Planets bok om Italien och i den stod det om en restaurang som hette Il Coppiere. Vi hittade dit (stan är liten) och jag åt ravioli med svart tryffel och det var gudomligt gott. Rätten bestod av svamp, ravioli, mycket tryffel, grädde, tomatpuré och säkert något mer, inte speciellt avancerat men gott så man ville gråta. Vi var de enda ätande just då så vi pratade med farbrorn som ägde stället. En mysig farbror som pratade om Olof Palme och Ingvar Carlsson när vi berättade att vi var från Sverige. Eftersom farbrorn kunde det här med att laga mat slog vi till å beställde in var sin efterrätt. Jag åt citronsherbet och den var också fantastisk. Så här såg min ravioli ut (längst fram) och så här glad var jag när jag åt citronsherbet.

2 comments:

Bendel said...

Låter som en fin och god utflykt!

Hannele på Hisingen said...

Dottern använder tryffelolja, ge fin speciell smak.