V

Tuesday, July 10, 2007

2 bra ställen på Österlen

I går var vi på 2 favvoställen på Österlen. Det första vet jag faktiskt inte vad det heter, Caferia kanske. Hur som helst det är nog ett av landets mest anspråkslösa caféer och ligger i den lilla byn Örnahusen på Österlen. Alla bakverk, och de är många, ligger i burkar på ett stort bord och så får man ta sig kaffe själv. Kakorna kostar mellan 2 och 7 kr - jo sonen får för en gång skull köpa det han vill ha (det är liksom det man ska göra). Om jag hade en top 10 lista över bra fik så skulle detta absolut komma med. Lägger in bilder därifrån imorgon.

Ja så var vi faktiskt på Friden igår kväll och åt pizza. De hade byggt ut sedan jag var där sist och det var JÄTTEFINT! Kul med restaurangägare som lägger ner lite själ i sitt verk. Pizzorna var jättegoda som vanligt och det var jättemycket folk, också som vanligt. Har funderat på vad det är som gör att man gillar det där stället (förutom att maten är god). Tror att det är det där att det ligger vid vägs ände, att det ligger sådär mitt ute på bonnvischan och att det påminner om Frankrike och ja ni vet allt...Får hoppas att det går bra för dem, det är de värda.

Andra bloggar om: , , , , ,

6 comments:

Anna-Eva said...

Hej Kristina. Jag tänkte fråga om du har fler Österlenstips, gärna i trakterna i och omkring Simrishamn. Jag och maken tänkte ta det lugnt på semestern i år och bara göra små avstickare i Skåne och då har vi Simrishamn som ett av målen.

Hannele said...

Det beror på sällskapet..

Kinna said...

Caferian ligger inte så långt från Skillinge där jag bor. Synd att jag knappt är där i sommar. Kristina - jag har en namnsdagstårteutmaning till dig. Skulle vara kul om du antar den.

Kristina Eriksson said...

Anna-Eva - Absolut. I Simrishamn finns det en hel del smått o gott! Kamskogs restaurang ganska långt ner på den stora gatan är jättebra. God mat till bra priser (80-120). Modernt gästgiveri kan man säga. Ät gärna inne på gården. Börje Olssons skafferi (samma gata fast längre upp) serverar jätegod buffé för 100 kr. Mycket goda pajer och generösa sallader o ostar. På lördagar är det en jättekul loppis i stan i ngn slags park bortanför Ica.

Sedan finns ju Caferian i Örnahusen och ett bra rökeri i Skillinge där man kan äta sillaburgare osv. Till vänster när du kommer ner i hamnen. Brantevik har väl ngn riktigt bra krog men där har jag inte varit. Restaurang Någorlunda i Södra Mellby ( i källaren på en gammal skola)har varit bra tidigare år. Friden (de har endast lite lyxiga pizzor) ligger lite norr om södra Mellby är också bra. Men där är alltid jättemycket folk så du måste boka bord.

Ja det var några tips, det finns många fler. Kåseberga, Sandhammaren, Ale stenar, Borrby men där har väl ni som skåningar redan varit? Ha en jättebra resa. Det låter kanske löjligt (med tanke på att vi inte känner varandra) men jag tänker då och då på dig och din son. Jag känner för er.

Anonymous said...

Tack så väldans mycket! Jag fick lite tips av Kinna också så nu har vi att välja på. Och tack för att du tänker på oss, det betyder också mycket att veta.

Anna-Eva

echi said...

Hejsan

inte att förglömma Buhres affär och fiskerestaurang samt Ål och Lax - bägge i Kivik