V

Thursday, May 3, 2007

Korsika

Dåligt med bloggandet den sista veckan. Jag var lite ledig runt 1 maj. Det är ju faktiskt väldigt skönt å vara ledig och inte göra någonting, nästan. Nu den här veckan är det däremot full rulle med fotografering för Kropp & Hälsa och Köksalmanackan samt egen födelsedag och till slut, på lördag resa till Korsika. Vi var där för kanske 3 år sedan, då i Calvi, nu ska vi besöka ostkusten. Vi ska åka med Langelys med halvpension, svenska kockar som lär laga vrålgod fransk mat! Förr fnös jag lite åt sånt nu är jag äldre och lite klokare och tycker det är helt rätt. ALLA tips på sevärdheter, restauranger eller liknande är välkomna!

7 comments:

Jens said...

Korsika är underbart! Har varit både i Calvi och Ajaccio. Det var typ 10 år sen så jag kommer inte ihåg så mycket. Kommer bara ihåg att maten var underbar, mycket bra fisk och man kunde få en trerätters på lunchen för 100 franc! Napoleons födelsehem var väl lite kul och se och sen är det häftigt med alla kulhål i vägskyltarna, ön har ju en våldsam historia.

Anonymous said...

Korsika here we come /anna

Kinna Jonsson said...

Korsika är underbart, men det är för länge sen som jag var där för att kunna ge tips. Kommer ihåg små städer som klättrade uppe på bergssluttningar. Inga farbara gator osv. Ha det så jättebra och rapportera så att vi får veta mera. =)

Husmodern said...

Låter helt underbart!

Anonymous said...

Har aldrig varit på Korsika men hoppas du får en alldeles fantastisk resa. Och Grattis på födelsedagen (i förskott eller efterskott eller mitt i prick).

Kristina Eriksson said...

Tack, tack för alla "lyckönskningar". Har det jättebra - 23 grader, strålande sol och bor precis vid stranden. Maten är underbar, som sagt fransk mat av svenska kockar! Igår fick vi kastanjesoppa med svamp och gröna bondbönor. Det var supergott.

Kristina Eriksson said...

Tack, tack för alla "lyckönskningar". Har det jättebra - 23 grader, strålande sol och bor precis vid stranden. Maten är underbar, som sagt fransk mat av svenska kockar! Igår fick vi kastanjesoppa med svamp och gröna bondbönor. Det var supergott.