V

Thursday, April 26, 2007

Ny kokbok och söt son

Sedan december nåt håller jag parallellt med mina andra recept på med en ny kokbok. Ämnet är förstås hemligt men i mitt tycke det bästa! Å det ska man väl tycka när man gör en kokbok :)?! Så är jag alltid när jag gör böcker; det jag håller på med är ett självklart och givet ämne. I allafall varje middag just nu består av en sådan "rätt-som-kan-komma-med-i-boken". Under tiden vi äter och efteråt pumpar jag sambo och son på vad de tycker, den frågan kan jag återkomma till hela kvällen faktiskt. Sambo Peter som vid det här laget har förstått att det är enbart ärliga svar som gäller ger mig ofta riktigt bra kritik. Han kan säga saker som "här behövs det mer syra" eller "du kanske inte ska ha med det receptet alls" (han har lärt mig begreppet "kill your darlings" som man absolut kan tillämpa även i kokbokssammanhang). Dessvärre är det ju så att ett recept kan vara hur bra som helst men av ett eller annat skäl inte funka i kokboken.

Min 8-åring, som är världens gulligaste (och han blir bara bättre och bättre), säger ena stunden att "det tänker jag inte äta " till att i nästa stund säga att "det är en 10:a" eller "det är skitgott". Jag vet inte om det är för att göra mig glad eller om han verkligen tycker så. Gulligt är det i allafall.

Sedan ska det bli fotografering i juni och leverans i augusti - september! Utgivning i början av nästa år.
Andra bloggar om: , , ,

4 comments:

Hannele said...

Barn är väl ganska ärliga mätare ;)

Aradil said...

Vad spännande. Blir ju himla nyfiken på temat :)

Kinna said...

Vad kul att du är på gång med en ny. Hojta om du vill ha någon som provlagar. Jag håller ju på med en kakbok (fast på fritiden).

Liz said...

Well said.