V

Wednesday, March 7, 2007

Restaurangakademien

Kul att läsa att man är trendig! Ja jag menar att jag tydligen har fattat att det är matlagning vid låg temperatur som gäller! Se recept nedan.
Andra bloggar om: , , ,

5 comments:

bendel said...

Lågtemp är bra och gott!

En chansning: Såg att du har La Villa som länk. Har rest med dem ett flertal gånger och varit nöjd. Just nu har jag mejlkontakt med dem. Funderar över att åka till Sperlonga i sommar, har du möjligtvis varit där?

Kristina Eriksson said...

Jag fick tänka efter. Ortsnamn i Italien är ibland rätt lika. Blandade ihop det med Sinalunga. Jo jag har varit i Sperlonga för kanske 3-4 år sedan. Åkte på en restresa till Terracina (den stan var inte så kul) och så gjorde jag en dagsutflykt med lokalbussen till just Sperlonga, det var en jättefin liten stad. De hade ett vackert torg och så tror jag där fanns grottor. Ifrån Terracina (och kanske Sperlonga eller Gaeta) åkte vi på en båttur ut till Ponzaöarna. Dit ska du åka, det var jättefint. Det var med i "I solens rike" (heter det så? jag menar det italienska matprogrammet) nu före jul.
Med La Villa var jag på matlagningskurs i Toscana(nära Sinalunga)förra maj.

bendel said...

Vad snällt, tack för svar!

Vi ska som vanligt bo en vecka på Ischia (var också med i Solens rike) men "vår" lägenhet var bokad andra tilltänkta veckan. Därför lutar det åt att då åka till Sperlonga.

Ponza har länge varit på min resalista, kanske ska passa på i sommar!

Gillar man de trakterna finns en byrå som heter www.costiera.se som också anlitar matlagningskurser. Har inte provat någon av dem men de hjälpte oss på ett mycket fint sätt med vårt bröllop på Capri.

bendel said...

anordnar matlagningskurser ska det så klart vara

Anonymous said...

Angående "Terracina (den staden var inte så kul)" -det beror på hur pass bra man känner till staden och omgivningarna. En mycket antik stad med både strand och berg!