V

Wednesday, February 21, 2007

Slow food i västra Sverige

Ikväll ska jag prata mat och hur jag jobbar inför Slow food-rörelsen i västra Sverige. Vi ska vara i Partille bokhandels lokaler (en jättefin rikskänd bokhandel som har en superfin kokboksavdelning, bokhandeln ligger här i Sävedalen, Partille). Efter att jag pratat och de har ställt frågor/diskuterat kommer vi att äta en rätt som jag ska laga till nu i eftermiddag. Vill inte skriva här vad det blir, ifall någon av er läser, det ska ju vara lite överraskning! Gott kommer det helt säkert att bli! Jag tycker det ska bli jättekul.
Andra bloggar om: , , , ,

3 comments:

Anonymous said...

Ser framemot att du avslöjar detta imorgon.

Aradil said...

Låter spännande!
Hoppas du berättar vad det blev när det är avklarat :)

Kristina Eriksson said...

Jo jag lagade en Toscansk bönsoppa - Ribolita - som består av vita bönor (stora eller små) som får ligga i blöt över natten. Sedan kokar jag dem med lök, morot, peppar o lagerblad i 1 - 1 1/2 timma. Under tiden fräser jag purjo, blomkål, morot o rotselleri i mycket olivolja. Tillsätter vatten, hönsbuljong och 1/2 olivolja samt de kokta bönorna i sitt spad (släng lök + svartpepparkorn). Koka lite till. Avslutar med att tillsätta 1 isterband (ta bort skinnet och smula ner innehållet). Låt koka tills isterbandet är kokt samt att blomkålen är mjuk, ca 5 minuter. Ät med parmesan, krutonger samt olivolja! Kryddan i den här supergoda soppan är alltså olivoljan.