Kinna har dagen till ära en jättemaffig bild på massor av semlor. Sedan tänkte jag att det bestämt är tisdag och så erinrade jag mig att ovanligt många tidningar har skrivit om semlor de senaste dagarna. Jo det är fettisdagen idag. Ja så jobbar jag hemma, jag kan göra vad jag vill av min tid och ja då måste jag göra några semlor. Här kommer dagens semlerecept:
Semlor 12 st
1/2 pkt jäst för söta degar
75 g margarin
2 1/2 dl mellanmjölk
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 krm salt
1 1/2 tsk mald kardemumma
7-8 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
mandelmassa + ngn msk mjölk
mellangrädde eller vispgrädde
lite florsocker
Smula jästen i en bunke.
Värm margarin o mjölk till 37 grader.
Blanda jästen med lite degvätska. Tillsätt resten, socker, ägg, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet. Knåda in bakpulvret. Dela degen i 12 bitar. Forma dem till runda bullar. Låt bullarna jäsa på en plåt (smord eller använd bakplåtspapper) i 30 minuter. Grädda dem i 225 grader i ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler.
Fyll dem med mandelmassa utrört i lite mjölk samt vispad grädde. Sikta över florsocker.
Andra bloggar om: semlor, recept, matblogg
Tuesday, February 20, 2007
Semlor
Posted by Kristina Eriksson at 3:04 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Halloj där. Roligt att du inspirerades. Ser att du håller till i skåne också. Var då? Vi har hus i Skillinge på Österlen.
Lite norr om St Olof. Skillinge är ju jättefint, liksom hela Österlen...
Åker du ner på konstrundan? Jag tror att jag är nere då. Karin på Ett öppet fönster skulle försöka komma förbi. Kanske kan vi sammanstråla hos oss i Skillinge. Eventuellt ska jag sälja bullar och bakverk hos en granne så jag kanske är lite bunden av det.
Eventuellt skulle man kunna lura ut fler bloggare från Malmö/Lund och ses. Som sagt, vore kul om du är nere då. =)
När är den? Samma helg som påsken kanske?
Post a Comment