V

Thursday, July 24, 2008

Vitemölla

Cyklade till Vitemölla igår - vägen mellan Vitaby och Vitemölla måste vara en av Österlens vackraste vägar förresten - fikade vid en kiosk alldeles intill Vitemölla badhotell. Jag var bara tvungen å kolla på menyn utanför, de serverar lunch där och det bara måste ju prövas! Själva bygget är så fint och jag är nyfiken på hur det ser ut invändigt.

Friday, July 11, 2008

Och Ravlunda bränneri....

Vi har cykelavstånd till Ravlunda bränneri. Min sambo vill gärna komma ut på kvällarna, "fika, äta glass eller ta ett glas rödvin" medan jag gillar att cykla så i onsdags kväll gjorde vi slag i saken och cyklade till Ravlunda bränneri. Det tog 19 minuter dit och en dryg halvtimme hem (3 rediga backar som jag faktiskt klarade). Den här gången blev det rödvin och fransk chokladkaka (de serverade Medelhavsbuffé denna kväll men vi hade redan ätit...det såg mycket gott ut) Jag gillar Ravlunda bränneri, stället har några år på nacken så det känns faktiskt riktigt härligt avslappnat. Inget prettoställe med andra ord. Åk dit om du har möjlighet!

Bonadea i Simrishamn

Får inte glömma bort att nämna Simrishamns bästa utomhusfik, Bonadea. De har jättegoda våfflor, mackor och framförallt en superfin trädgård. Jag har inga egna bilder men titta gärna på Bonadeas egna.

Små matställen på Österlen

Jag, sambo, son och sons kompis har tillbringat den sista tiden i sommarstugan i Skåne. Den ligger på Österlen men vi brukar faktiskt säga Skåne, det bara blir så. Det är häftigt att ha en sommarstuga i en trakt som man knappt varit i förrän man köpte huset där. Skåne är stort och där finns ofantligt mycket att upptäcka. Hur som helst när man är där skulle man helst av allt bara ägna sig åt att åka runt å fika och äta gott men det har jag dessvärre varken pengar eller samvete till. Sedan samkör jag min semester med att testa nya rätter och bakverk i det lilla skånelängeköket och det finns ju gränser för hur mycket jag och de andra kan äta, faktiskt. Hur som helst några fikabesök och ett restaurangbesök har det blivit so far. Här kommer lite bilder.


Vandrarhemmet i Haväng.
Vandrarhemmet serverar god saft och bulle.
Restaurang Någorlunda i Södra Mellby.

Restaurang Någorlunda i Södra Mellby. Bra restaurang för hela familjen!