V

Friday, April 11, 2008

Klassiker

Igår var jag inne i Göteborg, besökte tandläkaren samtidigt som jag uträttade ett jobbärende. På lunchen gick jag ner i Haga och till ett café som nog funnits i alla år som jag bott i Göteborg. Cafeva heter det bestämt. Där serveras i princip samma sak varje dag, igår var det vegetarisk ärtsoppa med pannkakor, en annan vegetarisk soppa eller fetaostpaj. Jag åt vegetarisk ärtsoppa som var helt ok. Det jag vill komma till är att det ibland faktiskt är väldigt skönt att gå till ett ställe där de serverar samma sak. Jag kom att tänka på ett café i Gamla stan som jag alltid besökte när jag var där för kanske 10 år sedan. Jag kommer inte ihåg ställets namn men de serverade alltid risgrynsgröt och sötlimpa med kalvkorv! Det låter ju inte så fräckt men jag gillade det stället mycket! De serverade annan god mat också. Hoppas att någon Stockholmare som läser detta vet vilket ställe jag tänker på.

5 comments:

Hanneles paradis said...

Vegetarisk ärtsoppa är ju gott.

Alice said...

Oh, Cafeva. Ett ypperligt skäl att flytta tillbaka till Göteborg. Jag kan fortfarande drömma om deras grova frallor med ost emellan.

Kristina Eriksson said...

Alice - Jo jag sneglade på deras ostmackor som låg på disken (jag har smakat dem!!), men jag hade inte tillräckligt med kontanter.

Bendel said...

Tillbaka snart? :)

Kristina Eriksson said...

Bendel - Å någon som saknar mig, det var gulligt!:)